QUÈ ES SOMSACS?

SOMSACS es un lloc de trobada. Una opció de Bar-Restaurant gens convencional. Amb una filosofia que condiciona TOTS els ingredients i la manera de cuinar de cada un dels nostres plats. El resultat es un menjar que s´impregna de sentit i que al mateix temps s´adapta a diferents estils de vida. Es un menjar mes digestiu, mes nutritiu i mes enèrgic.

PER QUÈ SOMSACS?
Dit amb dues frases:
SOM el que mengem.
SACS es la nostre especialitat.
Així vaig decidir donar nom a un producte que es fruit de molts d´anys d’experiència i quilos de passió per la cuina i una evolució de jo mateixa com a cuinera.
Una filosofia que comparteixo amb en Raúl, un xef molt jove que cuina amb mi en el Restaurant Fonoll Mari de Llança.
SACS embolica les nostres receptes, sense donar límit a les nostres creacions, i ens permet separar dieta vegetariana i dieta vegana , dieta amb carn i dieta amb peix.
I això es nou de veritat!
Eliminant el gluten, la lactosa, els refinats menys sucre y menys sal!

QUÈ TROBARÀS A SOMSACS?
En la nostra carta trobaràs amanides molt completes amb verduretes i herbes fresques i cereals. Platets de fruites amb superfoods i germinats. Cremes de verdures i gaspatxos de tots colors. Sucs de fruites i sucs verds amb extractor.
Pa i pastissos artesanals deliciosos, aptes per a celíacs, i el nostre producte estrella: els SACS amb 16 varietats.
En la nostra carta especial FONOLL MARÍ, trobaràs carpaccios i altres delícies que ja proposem en el restaurant, per acompanyar una bona selecció de vins.

SOMSACS TAKE AWAY…
Tot el que oferim a SOMSACS, t´ho pots endur.
Tenim caixetes de cartró reciclat per portar a casa teva.
També posem a la teva disposició un servei per dur-te a casa i que no t´hagis de moure.

Em dic Carme, sóc una petita empresària que porta molts d’anys en el sector i m’he format a la cuina, treballant, pensant i investigant.
SOMSACS és una evolució sorgida d’una idea compartida a Llançà, treballant amb en Raúl, un cuiner de nova generació, format a l’escola d’Hosteleria de Figueres i company de alegries i dificultats. Junts em vaig animar a obrir a Barcelona.
SOMSACS es un projecte que sorgeix d’una necessitat:
Seguir fent el nostre ofici. Dialogar cuinant, connectar amb els nostres clients.
Fer-nos necessaris i compartir la nostra passió per aquest art que a més, és filosofia i estil de vida.

PER QUÈ PRODUCTES DE PROXIMITAT?
En primer lloc perquè són proveïdors que comparteixen la meva filosofia: estimem el medi ambient i les persones, admirem els animals i respectem les tradicions i els oficis. Som petits empresaris que treballem per ser millors dins un món molt millorable.
El pa i pastissos els compro a l´ Isabel, que regenta Celioadictos i només treballa amb els productes més exclusius del mercat.
En Xavier de Germans Cumbriu, amb uns ous amb certificat ecològic, excel·lents, amb unes olives amanides per llepar-se’n els dits, amb el millor bacallà del mercat…
En Miquel Prats, un mestre Gironí del cafè, que manté la tradició de la família de treball artesà. Comprar la selecció del millor gra i defensant el comerç just dels recol·lectors.
En Quim, que es pagès i fa poesia inspirat pels seus tomàquets, no vol saber res de pesticides i em porta varietat segons les estacions.
OLI de primera premsada de Garriguella, arròs integral del molí de Pals, mongetes i cigrons de cultiu ecològic, tot el gra i cereals, sucre de coco o de canya sense refinar, llet d’ametlla o avena etc. Tots els nostres productes, estan pensats, estudiats i meditats.
La carn per als SACS de dieta omnívora i el peix (amb els quals en fem tàrtars, carpaccios, sardines i verat amb escabetx), és comprada a persones que estimen l’ofici: petits productors que no juguen brut i lluiten per un demà sostenible.

logosomsacs-verd-2-petit