DIETES

LA NOSTRA CARTA ESTÀ DISSENYADA PER 4 DIETES: VEGETARIANA, VEGANA,  OMNÍVORA i PESCETARIANA

I TOT 100% SENSE GLUTEN

 

És el client que decideix quin és el seu estil

AMANIDES

Les nostres amanides no són les convencionals. Primer de tot per la varietat, no posem límit a oferir cada dia amanides diferents. Segons la compra del dia.

ESMORZAR MILLOR

AMB INGREDIENTS NO REFINATS, SENSE GLUTEN I BAIX AMB SUCRES.

La nostra amanida per esmorzar tindrà cada dia dues fruites i dues verdures com a base, que variarem cada dia, que acompanyarem amb alguns cereals com avena, quinoa…o altres varietats. També hi afegim, segons el gust o els requisits de la dieta, alguna font de proteïna com pot ser ous o pollastre o peix o formatge, pernil…o altres semblants. També hi afegim condiments addicionals com herbes fresques, pol·len d’abelles, flors i altres superfoods. Per acabar, un guarniment, que serà la part cremosa o líquida de l’amanida. Sucs de fruites, llets vegetals … Molta varietat per combinar ingredients i sorprendre cada matí amb color i salut i a un cost sostenible.

FOCACCIAS, TORRADES MATA GANA I HAMBURGUESES VEGETARIANES

El costum de menjar entrepà per esmorzar o per berenar, és un costum saludable i per aquest motiu hem triat un panet. També fem servir bons tomàquets i l’oli de garriguella. Els nostres formatges són sense lactosa. El parmesà és un formatge molt curat i ja no té lactosa.

A la nostra carta, trobaràs 3 focaccias sense gluten:

DE SALMÓ, EL MARINEM NOSALTRES. DE RÚCULA, TOMÀQUET CHERRY I FORMATGE DE CABRA DE LACÓN GALLEC (Un producte artesà sense gluten, baix amb sal i baix amb sucres i sense additius).

Tenim unes torrades, que poden ser un mata gana i són boníssimes i molt divertides.

Per la nostra hamburguesa vegetariana ens agrada anar variant els ingredients i guarniments, segons mercat i segons ens inspirem, però si voleu la nostra recepta la trobareu al nostre local SOMSACS.

Si t’agrada esmorzar alguna coseta dolça, no dubtis en demanar una torrada per degustar les nostres melmelades de figues amb limes o la de maduixes amb farigola

PASTISSOS

Una ració de pastís de qualitat excel·lent o una galeta especial amb un te o cafè ben calent, o amb cafè amb llet a triar… o un gotet de xocolata 70% cacau i especiada a gust.

Tenim un aparador amb un sortit de temptacions que t’ajuden a començar el dia amb molt bon rollo, i sense posar en perill la teva dieta de salut. Alimentat bé menjant sa. Descansa i dorm per salut.

I estimat i deixa que t’estimin per riure i viure la vida!

DINAR MILLOR

EL PLAER D’OLORAR, DEGUSTAR TEXTURES I SABORS QUE ACOMPANYEN COLORS PER FER DEL NOSTRE DINAR UN MOMENT ZEN CADA DIA.

La nostra amanida per dinar, varia cada dia i la pensem com un platet únic que dividim amb diferents ingredients principals. La base d’un 50% de verdures de fulla, també com pasta, arròs, patates, cereals. Un 25% de verdures fresques i crues o cuinades al vapor o altres varietats. També hi posarem proteïna, això l’hi donarà un sabor addicional. També hi posarem alguns condiments per afegir més gust i textura com podria ser fruits secs, olives, llavors i herbes fresques i moltes més possibilitats. I finalment el guarniment o vinagreta, per fer de la nostra amanida una festa a variar i celebrar cada dia.

ALTRES AMANIDES…

SOMSACS és un local que estima la cuina i la Salut, per això dissenyem dietes per diferents estils de dietes. És per això que hem pensat tres amanides que les trobaràs fixes en la nostra carta.

DE RÚCULA amb pera o amb pernil i amb parmesà i amanida amb oli d’oliva i vinagre balsàmic.

D’ESPINACS amb formatge de cabra gratinat i amanida amb melmelada de tomàquet i olivada i nous.

D’ESCALIVADA amb pebrots i albergínies torrades al forn, perfumats amb tamari ecològic Missa-la i anxoves que comprem a la confraria de Port de la Selva

CREMES I GASPATXOS

BEU ELS TEUS VEGETALS I MENJA LES TEVES FRUITES

CREMES

Hi ha moltes maneres de fer una crema de verdures, jo explicaré com cuinem les nostres.

PRIMER-Les verdures nostres són de cultiu ecològic, sense pesticides. Les comprem i les cuinem d’immediat, per no perdre hidratació i propietats. Les cuinem a baixa temperatura a 40 graus, en el roner tancades al buit. Sense sal, sense sucre. Les triturem al thermomix amb una proporció de 70% de la verdura mes un 20% de patates cuinades al vapor amb la seva pell i l’hi afegim 10% de líquid que pot ser suc de taronges o llet de coco o caldo vegetal, segons la crema a cuinar. Per acabar, les guarnim amb espècies com gingebre, ras-hanut, safra, pebre vermell fumat o germinats i altres superfoods. Un rajolí tímid d’oli d’oliva de primera premsada o de sèsam o coco.

Tenim cada dia una crema diferent.

GASPATXO Tenim la nostre manera de fer gaspatxo. Jo vaig néixer a Ogassa, és un poblet petit de muntanya no he entès mai perquè la meva veïna d’Almeria feia servir pel gaspatxo pa per espassar i aigua per aclarir. Altra cosa que no m’agradava, era el gustet d’all i l’oli d’oliva que em recordava tot el dia que havia provat el gaspatxo de l’Ana.

Així doncs, faig servir les millors tomàquets de l’estiu. Un 70% Les compro a Llança a un pagès, són de la varietat de cor de bou, tenen de polpa dolça i espessa i d’un color vermell preciós. Un 10% de pebrot verd i 5% de ceba tendra 5% de cogombre. L´altre (10%) d’oli d’arròs, és més lleuger i emulsiona el gaspatxo.

Salpebrar i servir molt fred.

El resultat és un gaspatxo lleuger i sense gluten, molt refrescant i ple de color i vitamines. Ah! I res de sucre.

PER CLIENTS QUE VOLENT PEIX…

Una copeta freda de vi o una copa gelada de cava per degustar…

SALMÓ MARINAT comprem el Salmó salvatge. El marinem amb aiguardent amb la tècnica de cuina al buit i és una delícia amb pa i mostassa d’anet.

CARPACCIO DE BACALLÀ Estem molt orgullosos del nostre bacallà, comprem morro i el remullem 7 dies amb fred i canviant aigua, el tallem finet i l’amanim amb vinagreta de Feta i pebre rosa.

CARPACCIO DE GAMBES Comprem les gambes de Port de la Selva i les pelem, les tallem finetes i les amanim com el bacallà. Les acabem amb baines de pebre rosa, sal Maldón i un rajolí d’olivada.

SARDINES AMB ESCABETX Cuinades com és tradició, amb llaurar fresc, romaní, farigola, granets de pebre negra, oli d’oliva i vinagre del millor i un bon cullerot de pebre vermell fumat

FILETS DE VERAT AMB ESCABETX Senzillesa, salut i plaer, l’olor del nostre escabetx i el gust de la nostra cuina mediterrània. Que més volem?

PER CLIENTS QUE VOLEN CARN…

CARPACCIO DE BOU Platet de vedella crua, tallada molt fineta, amanida amb vinagreta de te fumat amb parmesà filetejat i brots de ruca.

TIRES DE BOU A LA SAL Tires d’entrecot a baixa temperatura, amb sal grisa, romaní i mantega d’harissa.

MAGRET D’ÀNEC Cuinat a baixa temperatura amb un toc Japonès de salseta umabosi i melmelada de figues.

FOIE ME CUIT Amb melmelades de figues i de maduixa amb romaní i uns brots d’enciam amb germinats i vinagreta Cèsar.

 

Hem pensat que seria ideal per les persones que treballant, un menú que sigui diferent cada dia. Pocs costos, MOLT saludable.

El nostre Menú PAC:

Un platet d´amanida del dia SUPERFOOD

Un got de crema de verdures del dia

Un SAC dels vegetarians

Un iogurt natural amb melmelada o gerds o fruita natural

Una botella petita d´aigua mineral

SALSETES

LA NOSTRA CUINA està plena de guarnicions boníssimes que les preparem de bon matí per les nostres amanides i per el nostre Sandwich vegetal, les anem variant per divertir i sorprendre.

Fem maionesa de pinyons amb cúrcuma i oli d’oliva, de fruits secs i xarop d’auró, d’hummus i moltes més. També preparem vinagretes variades, amb cítrics, amb caiena, amb wasabi i salsa de soja, amb mostassa francesa. Altres com les que són tipus pesto, com l´olivada o el pesto tradicional.

Però, les SALSES SACS, són les 6 que hem pensat per acompanyar els nostres SACS de diferents dietes.

SALSA DE TARONJA És una reducció de suc de taronges amb soja baixa en sal. M’agrada molt aquesta salseta i crec que queda molt bé per acompanyar els SACS vegetarians, els SACS de Salmó, els SACS de bacallà amb samfaina i els SACS de galta de porc

SALSA DE LLAGOSTINS (no apta cuina vegetariana) Flamejar els caps de gambes amb conyac i triturar i passar pel xino amb tomàquet rostit. Acompanya els SACS de paella i els SACS de marisc. SALSA D’OPORTO Reducció de ceba confitada, caldo vegetal, i vi d’Oporto. Acompanya els SACS de galta de vedella.

SALSA DE PEDRO XIMENEZ Reducció de ceba confitada, caldo vegetal i Pedro Jiménez. Acompanya els SACS de vedella rostida i foie.

SALSA KETXUP És molt elaborada, torrem una barreja d’espècies, concentrat de tomàquet, xarop d’auró, xarop d’agave, i vinagre de vi. Acompanya els SACS d’ous estrellats i els SACS de patates embrutades.

SALSA MONTPELLIER (no apta cuina vegetariana) És la salsa més elaborada que tenim al nostre restaurant Fonoll Marí, és una salsa tradicional francesa, una emulsió cuinada a baixa temperatura i al buit. Porta ous i gelatina que s’emulsionen amb mantega del Cadí i es converteix en un festival de sabors molt delicats, anís, pebre de caiena, gingebre, pell de llimona, ais a baixa temperatura i el dolç d’échalotes confitades.